nedjelja, 25. prosinca 2016.

Zašto su Japanke tako lijepe? Evo čime čuvaju lice lijepim i mladolikastim! (RECEPT)

Japanke su lijepe žene, i to ne može cd

Zašto su Japanke tako lijepe? Evo čime čuvaju lice lijepim i mladolikastim! (RECEPT)

Japanke su lijepe žene, i to ne može niko poreći.
cd
Imaju specifičan ten kao i oblik lica, a koža im blista porculanskom čistoćom i ljepotom.
Mnogo godina su naučnici proučavali šta je to što njihovu kožu čini dugo mladolikastom i čistom pa su došli do zaključka da je tajna u riži/pirinaču.
Riža je bogata linolskom kiselinom i skvalenom, jakim antioksidantom koji stimuliše proizvodnju kolagena i usporava pojavu bora.
Napravite masku od riže na sljedeći način:
Sastojci:
– 3 kašike riže
– jednu kašiku mlijeka
– jednu kašiku meda
Skuhajte rižu i vodu u kojoj ste je kuhali ostavite sa strane.
Pomiješajte rižu i mlijeko i dodajte med.
Na očišćeno lice nanesite masku. Isperite je vodom u kojoj ste kuhali rižu.
Maska će učiniti vašu kožu hidriranom i zdravom, i ukloniće bore, a antioksidanti koj ise nalaze u vodi u kojoj je kuhana riža blagotvorno djeluju na kožu.
Izvor: znateli.com poreći.

subota, 17. prosinca 2016.

Za zdravlje zglobova

Ljuska od jaja je najbolji prirodni izvor kalcija. Tijelo ga lako apsorbira u tom obliku upravo zato što je po kemijskom sastavu gozgloboviljuskajajatovo identičan ljudskim kostima i zubima

Za zdravlje zglobova

Ljuska od jaja je najbolji prirodni izvor kalcija. Tijelo ga lako apsorbira u tom obliku upravo zato što je po kemijskom sastavu gotovo identičan ljudskim kostima i zubima.
zgloboviljuskajaja
Zaboravite tabletne nadopune i prihvatite prirodnu nadopunu u obliku ljuske od jaja. Naravno da je najidealnije jaje prirodnog porijekla. Osim kalcija, ljuska jaja sadrži vrlo važne elemente u tragovima: željezo, bakar, mangan, cink, flour ,fosfor, krom…
Jaje je od korice pa do žumanjka prirodni eliksir i lijek. Nedavno je američko istraživanje otkrilo da ljuska jajeta sadrži proteine koji su esencijalni za održavanje hrskavice zglobova. Svakodnevni unos male količine mljevene ljuske jaja brzo rješava bolne zglobove i ukočenost kao posljedica artroze. Učinak ljuske jajeta se pokazao učinkovitijim od standardnih lijekova za tu grupu bolesti. Zglobove ne možete pomladiti, ali ćete ovim tretmanom značajno otkloniti bol i ukočenost.
Priprema ljuski
Ljuske od jaja oprati i osušiti. Malo ih zdrobite i popržite u suhoj tavi. Kada se smjesa ohladi, sameljite ljuske u blenderu, dok ne dobijte prah.
Prah uzimate jedan put na dana, a najbolje natašte, ujutro. Odrasli uzimaju od 1/2 do 1 male žličice (djeca samo prstohvat). Prah konzumirate s malo, vode, čaja, a odličan dodatak je limunov sok koji potiče apsorpciju kalcija. Takvu kuru treba provoditi mjesec dana, a najviše 2 puta godišnje.
Ovakva kura je odlična u slučajevima: alergija, slabokrvnosti, čišćenje krvi i općenito za jačanje organizma.
Izvor: gazdarica.com

LJEKOVITA MOĆ TAMJANA: Pomaže kod izlječenja najgorih oblika raka, astme, depresije…

Tamjan se dobija od drveta bosvelija i predstavlja aromatičnu smolu. Drvo od kojeg se dobija tamjan raste u oblastima Azije I Afrike, a njegov miris je jedan od najstarijih mirisa. Prije 5.000 godina ova biljka je bila vredna koliko i 

LJEKOVITA MOĆ TAMJANA: Pomaže kod izlječenja najgorih oblika raka, astme, depresije…

Tamjan se dobija od drveta bosvelija i predstavlja aromatičnu smolu. Drvo od kojeg se dobija tamjan raste u oblastima Azije I Afrike, a njegov miris je jedan od najstarijih mirisa. Prije 5.000 godina ova biljka je bila vredna koliko i zlato. U Egiptu je korišćen za balsamovanje mumija.
Tamjan se danas primenjuje u aromaterapiji, kozmetici, masaži, ali njegova najpoznatija primjena je u religijskim običajima. Ono što gotovo u opšte nije poznato u vezi sa tamjanom je, kako mnogi tvrde, da se primjenjuje u liječenju najopakijih bolesti.
Već hiljadama godina indijski tamjan se koristi za liječenje artritisa, zacjeljivanja rana, jačenje ženskog hormonalnog sistema i zaštitu od patogenih mikroorganizama. Prema vjerovanju svakodnevno kađenje kuće tamjanom donosi dobro zdravlje svim ukućanima.
Na Bliskom istoku ljudi žvaću smolu tamjana i na taj način održavaju zdravlje usne šupljine. Tako održavaju zdravlje zuba i desni. Tamjan sprečava infekciju zbog svojih antimikrobnih svojstava. Aktivni ljekoviti sastojci tamjana su seskviterpeni ugljovodonici, monoterpeni, diterpeni i bosvelijske kiseline.
Bosvelijske kiseline su najvažniji sastojak tamjana. Imaju antiupalno djelovanje i efikasni su u ublažavanju bola uzrokovanog artritisom, ali za razliku od ljekova koji se obično koriste, ne uzrokuju nuspojave.
Tamjan poboljšava cirkulaciju i protok krvi kroz krvne sudove oštećene upalom što dodatno pomaže zglobovima ugroženim artritisom. Njegovo antiupalno dejstvo pomaže i kod Kronove bolesti i cisti.
Neka istraživanja su pokazala da tamjan može pomoći i u liječenju nekolikih vrsta karcinoma – malignih melanoma, raka mokraćne bešike i tumora na mozgu.
A ovako djeluje na nervni sistem!
Potvrđeno je da ekstrakt tamjana, tamjanov acetat, smanjuje neurološka oštećenja, olakšava depresiju i napetost, sprečava bolesti krvnih sudova i smanjuje nivo holesterola.
U aromaterapiji tamjan se koristi za olakšanje stresa, napetosti, histerije i depresije. Masaža i kupka sa uljem od tamjana mogu da pomognu kod menstrualnih bolova i upale mokraćnih kanala.
Terapija uljem tamjana pozitivno djeluje na disajne puteve i olakšava bronhitis, astmu, sinusitis, česte prehlade i alergije. Nakapajte na ruku par kapi ulja i udiše ih nekoliko puta dnevno ili se inhalirajte tinkturom tamjana (1 kašika na litrar vruće vode).
Smatra se da tamjan može da pomogne i kod hrkanja, tako što se uljem tamjana mažu vrat, grudi i područje oko nosa.
Ova biljka svoju primjenu ima i u njegovanju kože – pomaže kod akni, ožiljaka, strija, bora i rana. Ako ste ipak pomalo skeptični i ne biste da rizikujete neku reakciju na koži, tamjan se u ovu svrhu koristi već hiljadama godina i do sada nisu primjećene nikakve nuspojave.
Pored toga, toksikološka istraživanja su potvrdila da su ekstrakti tamjana sigurni za spoljnu i unutrašnju upotrebu. Sa druge strane, ne bi trebalo koristiti čisto ulje tajmana, već razređeno sa baznim uljem ili vodom.
Takođe, osobe koje piju lijekove za razređivanje krvi, pate od visokog pritiska, trudnice i dojilje ipak ne bi trebalo da koriste tamjan.
Izvor: kurirU Egiptu je korišćen za balsamovanje mumija.

ponedjeljak, 12. prosinca 2016.

BOLJE OD BOTOKSA: MASKA KOJA BRIŠE TRAGOVE STARENJA

Čokolada, jedna od najomiljenijih poslastica na svijetu, može vam pomoći i da imate prekrasnu kožu!111-590x399

BOLJE OD BOTOKSA: MASKA KOJA BRIŠE TRAGOVE STARENJA

Čokolada, jedna od najomiljenijih poslastica na svijetu, može vam pomoći i da imate prekrasnu kožu!
111-590x399
Zbog velike količine antioksidanata koje njen glavni sastojak, kakao, sadrži, maska od njega može pomoći u sprečavanju prijevremenog starenja kože te može vašoj koži dati prekrasni sjaj. Sirovi kakao sadrži više od 320 različitih antioksidanata (nijedan drugi prirodni proizvod ih ne sadrži u tolikoj mjeri). Pomenuti antioksidani se bore protiv slobodnih radikala u organizmu te štite od virusnih i bakterijskih infekcija.
Za masku će vam biti potrebni:
– sirovi kakao u prahu
– med
– avokado
– cimet
Kakao je, od svih navedenih sastojaka, najbolji, jer antioksidanti koje on sadrži (između ostalog) poboljšavaju zaštitu kolagena.
Med “čuva” prirodna ulja kože usljed čega ona postaje elastična i mekana.
Avokado je jedna od najboljih anti-age namirnica. On sprečava nastajanje bora te eliminiše bore koje su se već pojavile. D-manoheptuloza, koju avokado sadrži, potiče stvaranje kolagena.
Cimet je odlična namirnica, jer sadrži mnoštvo korisnih supstanci kao i jedinstveno esencijalno ulje koje je efikasan, prirodni tonik.
Sastojci
– avokado, izgnječen
– 3 kašike sirovog kakao praha (možete ga naći u svim bolje opskrbljenim prodavnicama zdrave hrane)
– 2 kašičice meda
– jedna kašičica cimeta
Pomiješajte navedene sastojke te dobijenu maku nanesite na lice. Nakon 25 minuta, masku isperite toplom vodom. Da bi maska bila djelotvorna, potrebno je da je nanosite ne više od dva puta sedmično.
Izvor: minimagazin

srijeda, 7. prosinca 2016.

Ostavite cigare i smršajte uz pomoć ove biljke

Želite da ostavite cigarete, ali se plašite da ćete se ugojiti? Lekovitu biljku koja će vam “ubiti želju” za nikotinom i ujedno istopiti višak STEVIJA-YAYIMAGES_1399889244_670x0

Ostavite cigare i smršajte uz pomoć ove biljke

Želite da ostavite cigarete, ali se plašite da ćete se ugojiti? Lekovitu biljku koja će vam “ubiti želju” za nikotinom i ujedno istopiti višak kilograma možete da gajite i sami.
STEVIJA-YAYIMAGES_1399889244_670x0
Osim što utiče na snižavanje povišenog pritiska, leči upalu grla, pomaže obolelima od gihta i poboljšava probavu, stevija je dobar saveznik i u borbi protiv hroničnog umora.
Najnovija klinička ispitivanja sprovedena u Americi pokazuju da je ova biljka odlična i ukoliko želite da smanjite zavisnost od cigareta i alkohola. Takođe, stevija kao prirodni zaslađivač idealna je zamena za šećer. Jednim “udarcem” možete rešiti više problema – pijte steviju u bilo kom obliku (kao prah, sok, čaj), ostavite cigarete i alkohol, i ujedno smršajte!
Ova biljka nije zahtevna za negu, pa je možete posaditi i u svom dvorištu.
Nekoliko bitnih činjenica o primeni stevije:
– 100% prirodna
– Bez kalorija
– Bez ugljenih hidrata
– Nema glikemijski indeks
– Ukus potpuno čistog šećera
– Pogodna za dijabetičare
Izvor: devetmeseci.net možete da gajite i sami.