utorak, 23. veljače 2016.

Dagara je dobila ime prema zemljanoj posudi u kojoj se radi. Priprema se od mesa i više raznih vrsta povrća koje se peku u pećnici do nekoliko sati

dagara-detalj


Junetinu narežite na krupnije kocke. Odaberite meso s nešto masnoće, dakle da nije isključivo but ili pomiješajte but i potrbušinu. Meso nasolite i posložite u zemljanu posudu koju ste prethodno namazali uljem. Na meso složite očišćeno i krupno narezano povrće. Stavite list celera, par listova peršina i dva lovorova lista.

Ako imate svježu rajčicu, narežite je. Ja sam koristila kuhanu od ljetos. Preko svega posložite narezane krumpire. Sve posolite i popaprite.
U čaši vode razmutite žličicu crvene mljevene paprike i zalijte povrće i meso tako da tekućina bude skoro do visine krumpira.
Zemljanu posudu poklopite i pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko dva do tri sata




Nema komentara:

Objavi komentar