petak, 30. rujna 2016.

Ova biljka me je spasila od raka!”: Muškarac otkrio nevjerojatno iskustvo – RECEPT!

Ovo je priča o jednom čovjeku iz Bugarske koja govori o borbi s opakom bolešću. Njegova priča mnogim ljudima je dala nadu, a evo i crna-bazga-pixabay

“Ova biljka me je spasila od raka!”: Muškarac otkrio nevjerojatno iskustvo – RECEPT!

Ovo je priča o jednom čovjeku iz Bugarske koja govori o borbi s opakom bolešću. Njegova priča mnogim ljudima je dala nadu, a evo i zašto!
crna-bazga-pixabay
“U 2002. godini liječnici su otkrili benigni tumor u mom mozgu. Odmah sam primljen u bolnicu BLD – Sofija na operaciju. Tumor je bio veličine 5,5 cm, ali je operacija bila uspješna. Operirali su me najbolji neurokirurzi u Bugarskoj.
Nakon dvije godine tumor se ponovno vratio i narastao do gotovo iste veličine. Morao sam na novu operaciju, ovoga puta lasersku, ali nakon operacije lijeva ruka i noga su mi postale paralizirane. Liječnici su ispitivali moj tumor za koji se ispostavilo da je atipičan.
Onda sam otišao na onkologiju, nakon čega je uslijedila radioterapija, ali ni to nije pomoglo. Tumor je opet izrastao i nova operacija je bila zakazana. Nakon operacije otišao sam na rehabilitaciju i tamo, na moju sreću, upoznao čovjeka koji je promijenio moj život.
Taj čovjek je bolovao od raka bubrega. Na žalost, njegova operacija je prošla neuspješno, a doktori su rekli da mu je ostalo još samo 3-4 mjeseca života.
Onda je upoznao jednu ženu koja mu je ispričala o biljci koja može izliječiti ovu opaku bolest i kako pripremiti lijek od nje. Biljka se zove crna bazga (zova).“
Napomena
Postoji tridesetak vrsta unutar porodice bazgi. Najznačajnije su crna i crvena bazga. Kod nas se najčešće koristi crna bazga – Sambucus nigra.
U mnogim europskim zemljama bobe bazge (Sambucus nigra) su vrlo cijenjeno šumsko voće. Od zrelih boba priređuju se sirupi, kompoti i pekmezi, pripremaju se voćni sokovi, rakija, vino i ocat, prave se pite, pudinzi, umaci i preljevi, bobe se iznose na tržnice ili se čak koriste u prehrambenoj industriji. Kod nas se bobe malo koriste, samo ponekad u narodnoj medicini, dok mnogi neupućeni još uvijek smatraju da su bobe bazge otrovne.
Crna bazga je grm koji raste na otvorenim poljima, oko kuća, u svjetlijim šumama i posebno oko riječnih kanala te daje plod koji podsjeća na borovnice (cvijet se koristi za čaj i sirup).
Plodovi sazrijevaju krajem kolovoza i tijekom rujna i listopada. Plod treba biti dobro zreo da bi imao ljekovita svojstva. Pri branju treba odrezati cijeli štitac, a ne trgati samo bobe. S branjem treba požuriti, jer kad bobe sazriju, brzo ih pojedu ptice.
Čovjek nastavlja: “Kada uberete bobice, operite ih i stavite u staklenke, redajući naizmjenično jedan red bobica pa jedan red šećera, dok se staklenka se ne napuni do vrha.
Čuvajte teglu na mjestu gdje ima sunca, tako da može doći do vrenja. Nakon dva tjedna, teglu treba zatvoriti i staviti u hladnjak.
Možete napraviti 2, 3 ili 4 tegle, ali morate imati najmanje dvije da biste imali dovoljno ovog lijeka do iduće godine.
Uzimajte najmanje 1 žličicu svakog jutra na prazan želudac, 10 minuta prije obroka.
Čovjek koji je mi je rekao za ovu biljku me je uvjerio u njena ljekovita svojstva. On je počeo konzumirati ovaj lijek u trenutku kada su mu liječnici priopćili da nema šanse za izlječenje.
Mjeseci su prošli, a on je još uvijek živ! Rezultati na kontroli su pokazali da je rak nestao. Onda sam počeo i ja da uzimam, ali sam prvo sačekao 2 mjeseca kako bih ubrao crnu bazgu, pripremio lijek i počeo ga primjenjivati. Četiri godine je prošlo od moje posljednje operacije, a tumor se nije vraćao.
Ispričao sam mnogim ljudima o ljekovitoj moći crne bazge i nakon razgovora s jednom doktoricom saznao sam da se je jedna njezina pacijentica izliječila od raka dojke koristeći isti lijek. Tijekom kontrole i njeni rezultati su pokazali da je rak nestao.
Crna bazga je korisna za imunološki sustav i liječenje mnogih bolesti.
Plodovi crne bazge su najbolji kada su potpuno zreli, a ako se u masi nađe poneka zelena i nezrela bobica, najbolje je da se ukloni. Plod treba biti mekan, taman, gotovo crn.
U početku je okus ovog lijeka pomalo neugodan, dok se ne naviknete. Ja sam u početku imao osjećaj da ću povratiti prilikom uzimanja ovog lijeka, ali na kraju sam se navikao na to. Također, dok vam se organizam privikava na lijek, budite sigurni da u blizini ima toalet, jer 30 minuta nakon konzumiranja izražena je potreba za odlaskom na wc.
Usput, zdravim ljudima koji žele ojačati svoj imunološki sustav također preporučujem crnu bazgu. Crna bazga, na primjer, pomaže protiv gripe.
Želim svima sreću i zdravlje i najviše od svega želim izlječenje teško bolesnima! “, zaključio je čovjek.
Izvor: webtribune/atmazašto!

OBIČNI SAPUN: Zanemarujemo ga, a kupujemo skupa sredstva! Ovih 8 problema može riješiti obični sapun! Objavljeno u Razno

Ako ste mislili da je sapunu mjesto samo na lavabou ili u tušu, grdno ste se prevarili. Sapun je zapravo izuzetno multifunkcionalan i sapun-ruke-voda1-600x268

OBIČNI SAPUN: Zanemarujemo ga, a kupujemo skupa sredstva! Ovih 8 problema može riješiti obični sapun!

Ako ste mislili da je sapunu mjesto samo na lavabou ili u tušu, grdno ste se prevarili. Sapun je zapravo izuzetno multifunkcionalan i može da vam bude od koristi u bezbroj situacija.
sapun-ruke-voda1-600x268
Pogledajte na koje sve načine možete da koristite sapun, jer ćete tako uštedjeti energiju, novac i vrijeme.
1. PRIRODNO SREDSTVO PROTIV INSEKATA NA CVIJEĆU
Ako vas nerviraju bubice koje se nakupljaju na lišću i cvijeću, ili ako vam one prave štetu na biljkama, ovo može da bude idealan način da ih se otarasite. Jednostavno izrendajte polovinu sapuna, pa to ubacite u flašu vode. Tu mješavinu stavite u posudu sa raspršivačem i isprkajte lišće vaših biljaka.
2. LIJEK PROTIV UJEDA INSEKATA
Insekti baš ne vole sapun. Naime, ovaj preparat koji smo koristili samo za pranje, može da bude jako efikasan lijek protiv ujeda insekata. Ako vas je ujeo komarac i to mjesto vas svrbi, samo protrljajte malo navlaženog sapuna preko ujeda. Osjetićete olakšanje istog trenutka.
3. OSVJEŽIVAČ FIOKA
Odaberite omiljeni miris sapuna, pa ga ubacite u fioku u kojoj držite donji veš ili čarape. Ovako će veš primiti lijep miris, a svaki put kada otvorite fioku osjetićete omiljenu aromu. Ovo je takođe sjajan način da se izbjegne onaj ustajali miris koji odjeća ponekad poprimi.
4. ODSTRANJIVAČ FLEKA
Imate upornu fleku koja jednostavno neće da se skine? Probajte ovaj trik sa sapunom. Fleku dobro istrljajte sapunom, pa ostavite da se sve osuši prije nego što ponovo operete.
5. OSVJEŽIVAČ OBUĆE
Ako imate problema sa neprijatnim mirisima u obući, što se jako često javlja ljeti kada se noge više znoje, onda vjerovatno koristite one skupe sprejeve za osvježavanje obuće. Dobra vijest je da umjesto toga možete slobodno da upotrijebite najobičniji sapun. U svaku cipelu stavite po jedan sapun, pustite da odstoji preko noći i ujutru će mirisati kao nove.
6. JASTUČE ZA IGLE
Ovo je posebno dobar trik za one žene koje vole da šiju, ali imaju naviku da gube igle. Naime, od običnog jeftinog sapuna možete da napravite jako lijepo jastuče za igle. Suv sapun umotajte u parče tkanine, vežite lijepom trakom i eto ga jastuče. Kada ih ne koristite, igle držite zabodene u sapun.
7. LUBRIKANT ZA RAJSFERŠLUS
Sljedeći put kada vam se rajsveršlus zaglavi, samo se sjetite da postoji jednostavno rješenje i ono se nalazi na vašem umivaoniku. Samo natrljajte malo sapuna sa zadnje strane zubaca i vidjećete da ćete zakopčati pantalone za tren oka.
8. ČISTAČ NOKTIJU
Prije nego što se uputite u kopanje po bašti, pređite noktima preko suhog sapuna. Dozvolite mu da se nagomila ispod nokta, jer onda tu neće moći da uđe prljavština. A sapun se mnogo lakše pere od zemlje.
Izvor: Doznajemo.com / Zena.blic.rs da vam bude od koristi u bezbroj situacija.

Za nju znamo da zaustavlja krvarenje, a kad saznate ovo, iznenadit ćete se i cijeniti je više!



Kunica (hajdučka trava ili stolisnik) je biljka koju treba imati u kućnoj apoteci. S obzirom na to da cvate od juna do oktobra, najbolje je brati u junu i julu. Upotrebljavaju se cvjetovi i gonji dio stabljike kad su u punom razvoju.kunica

Za nju znamo da zaustavlja krvarenje, a kad saznate ovo, iznenadit ćete se i cijeniti je više!

Kunica (hajdučka trava ili stolisnik) je biljka koju treba imati u kućnoj apoteci. S obzirom na to da cvate od juna do oktobra, najbolje je brati u junu i julu. Upotrebljavaju se cvjetovi i gonji dio stabljike kad su u punom razvoju.
kunica
Budući da raste skoro na svakoj livadi i da nema nijedne slične biljke kunici s kojom bi se mogla zamijeniti, nema bojazni da se zamijeni s nekom koja je štetna.
Kunica nema u sebi opasnih sastojaka, ne izaziva naviku i može se svakodnevno upotrebljavati kod raznih poremećaja probavnih organa.
Ovom biljkom se može liječiti upala grla, bronhijalna astma, prehlada i gripe, a bez straha se može dodavati i u druge čajeve.
Čaj od kunice
Dvije male kašike sušenog cvijeta i lista preliti s dva decilitra vrele vode, poklopiti i ostaviti da 10 minuta. Pije se protiv smetnji u bubrezima i jetri, kod želučanog i crijevnog katara, čira na želucu i gastritisa i dr. Ulje od ove biljke se može koristiti kod upale hemoroida.
Čaj od kunice dobar je i kod upala jajnika, izostanak mjesečnice, klimakterij, migrene, vrtoglavice…
Odrasli: 1 šoljica ujutro i 1 šoljica čaja pred spavanje.
Djeca: jedna mala šoljica.
Izvor: Radiosarajevo.ba

četvrtak, 29. rujna 2016.

Robujete cigaretama i baš nikako ne možete da ih ostavite uprkos kašlju? OVE NAMIRNICE ĆE VAM OMOGUĆITI DA LAKŠE DIŠETE!

Da li robujete cigaretama i baš nikako ne možete da ih ostavite uprkos kašlju? U tom slučaju češće konzumirajte namirnice i napitke koji mogu da pročiste pluća od nikotina i omoguće vam da lakše dišete.61106379-kukuruz-biljka-povrce-zdravlje-kolesterol-srce-vid-trudnoca

Robujete cigaretama i baš nikako ne možete da ih ostavite uprkos kašlju? OVE NAMIRNICE ĆE VAM OMOGUĆITI DA LAKŠE DIŠETE!

Da li robujete cigaretama i baš nikako ne možete da ih ostavite uprkos kašlju? U tom slučaju češće konzumirajte namirnice i napitke koji mogu da pročiste pluća od nikotina i omoguće vam da lakše dišete.
61106379-kukuruz-biljka-povrce-zdravlje-kolesterol-srce-vid-trudnoca
Pušačima koji se „dave” od kašlja može da pomognu neke od ovih namirnica da pročiste pluća: čajevi od đumbira, borovih iglica ili koprive, kukuruz šećerac, pomorandže, crni i beli luk.
Mogu da vam pomognu čajevi, pre svega od svežeg đumbira, ali i od borovih iglica ili koprive, koju možete da jedete i kao salatu. Jedite ribu i jagnjetinu, jer sadrže moćan antioksidans selen. Konzumirajte i jaja i žitarice.
Kukuruz šećerac je pun beta-kriptoksantina, koji dokazano štiti pluća od karcinoma, jer se ponaša kao moćan antioksidans. Ako je ikako moguće, nabavite onaj koji je prirodno, organski uzgajan. Slično dejstvo imaju i pomorandže.
Crni i beli luk zbog svog sastava imaju antikancerogeno dejstvo. Istraživanja su pokazala da je kod osoba sa karcinomom, koje redovno konzumiraju ovo povrće, sprečen nastanak novih ćelija tumora.
Naravno, neprijatan dah je neizbežan, ali pomislite i na miris duvanskog dima u ustima i na odeći, pa luk neće delovati tako nepodnošljivo.
Izvor: kucnilekar.com

Lijek za bolesti grla (polipi, promuklost i slično)



Ovaj lijek je moja mama dobila od jedne žene koja je primjenom ovog lijeka izbjegla operaciju grla usljed prisustva polipa. Po ovoj ženi ovaj lijek je pogodan za ostale zdravstvene probleme za grlo. A po mom mišljenju, selen-u-rakiji-46ada9923e42b50ce312f9d322a61d51_header je 

Lijek za bolesti grla (polipi, promuklost i slično)

Ovaj lijek je moja mama dobila od jedne žene koja je primjenom ovog lijeka izbjegla operaciju grla usljed prisustva polipa. Po ovoj ženi ovaj lijek je pogodan za ostale zdravstvene probleme za grlo. A po mom mišljenju, primenljivo je samo kod odraslih.
selen-u-rakiji-46ada9923e42b50ce312f9d322a61d51_header
Sastojci:
– 1 korijen biljke selen (Levisticum officinale)
– 1 litra rakije “čiste” komovice ili šljivovice
Priprema:
– Oprati i očistiti spoljni dio korijena (kao kod zeleni – šargarepa, peršun i slično), malo sastrugati spoljni sloj korijena, isjeckati na manje komade da mogu stati u flašu.
– Staviti korijen u flašu od 1 litre, naliti 1/2 rakije. Ostaviti to da stoji 7 dana. Nakon toga naliti ostalih 1/2 l rakije.
– Ovaj alkoholni rastvor selena koristiti 5-6 puta dnevno za ispiranje tj. grgoljanje grla. Korijenove ostaviti da i dalje stoje u flaši.
RASTVOR NE PITI ILI GUTATI
Izvor: coolinarikasamo kod odraslih.