nedjelja, 8. siječnja 2017.

Evo kako zaštititi prozore da ne prodire zima, smanjite račune za grijanje na najjednostavniji način

Nije naodmet znati poneki trik u ove zimske dane kada u naše domove prodire zima, što zahvaljujući starim prozorima koji propuštaju hladnoću, a što i zahvaljujući tome što ne znaju svi da PVC-stolarija u sebi sadrži male tajne.

Evo kako zaštititi prozore da ne prodire zima, smanjite račune za grijanje na najjednostavniji način

Nije naodmet znati poneki trik u ove zimske dane kada u naše domove prodire zima, što zahvaljujući starim prozorima koji propuštaju hladnoću, a što i zahvaljujući tome što ne znaju svi da PVC-stolarija u sebi sadrži male tajne.
Svaka ušteđena kuna na grijanju kućanstvu dobro dođe, pa pogledajte u nastavku u snimkama što su razni majstori preporučili.
1) PVC-prozori i balkonska vrata se daju prilagoditi na zimski režim
Kao što ćete već vidjeti u prvome videu, otvorite prozorsko ili balkonsko krilo i pronađite šaraf na strani gdje se nalazi ručica. Može se podešavati pomoću imbus ključa, a svrha je upravo to da se može regulirati pritisak prozorskog okvira.
Video će vas naučiti ponešto i o održavanju PVC prozora, kako podmazati pojedine dijelove, ali i kako lako promijeniti na njemu gumice.
2) Prozori koji nemaju sistem za podešavanje
I za njih ima lijeka te će vam dobro doći da na sljedeći način zaštitite one prozore koji vam nisu potrebni kako biste kroz njih promatrali što se vani zbiva.
Sljedeći trik najčešće se predlaže i traži jako malo ulaganja. Tek dvije sitnice, nešto dvostrane ljepljive trake i nešto folije sa zračnim mjehurićima.
Izvor: dnevnik.hr

subota, 7. siječnja 2017.

Kako isplesti unikatni šal za samo 30 minuta. Fenomenalno!

Jedan od najljepših zimskih aksesoara je veliku pufansti vunen šal. Možete ga kupiti na skoro svakom koraku, u renomiranim radnjama ili kod

Kako isplesti unikatni šal za samo 30 minuta. Fenomenalno!

Jedan od najljepših zimskih aksesoara je veliku pufansti vunen šal. Možete ga kupiti na skoro svakom koraku, u renomiranim radnjama ili kod Kineza.
Šta ako bismo vam rekli da ovakav šal možete da napravite samo uz pomoć svoje dvije ruke i četiri klupka vune i to za manje od 30 minuta?!
U detaljnom video uputstvu koji slijedi naučićete kako da za manje od sat vremena ispletete prelijepi zimski šal, piše uspesnazena.com!
Potrebne su vam samo vješte ruke i debela vuna.
Za manji šal, koji vidite u videu, biće vam potrebna najmanje dva klupka debele vune, a za dupli šal sa slika potrebna su vam četiri, od kojih bi svako klupko trebalo da iznosi oko 40 metara vune i da teži oko 100 grama.
Pogledajte ovaj video:
Video ima uputstvo na srpskom i hrvatskom jeziku, pa ako vam je potrebno možete uključiti titlove nakon puštanja videa.
Izvor: uspesnazena
Podijeli  Kineza.

petak, 6. siječnja 2017.

Pijte ovo svako jutro u 08:00h i ELIMINIRATI ćete VIŠAK MASTI na STOMAKU brzinom munje!

Nažalost, najteže masti za eliminisati su one u predjelu abdomena. Masti se uglavnom nalaze u ovoj zoni.

Pijte ovo svako jutro u 08:00h i ELIMINIRATI ćete VIŠAK MASTI na STOMAKU brzinom munje!

Nažalost, najteže masti za eliminisati su one u predjelu abdomena. Masti se uglavnom nalaze u ovoj zoni.
Trbušne masnoće utiču na fizički izgled ljudi, ali prekomjerno nakupljanje masti može izazvati i brojne bolesti. Srećom, uvijek se možemo osloniti na prirodne lijekove! Evo, ovaj lijek sa šljivama će vam pomoći da uklonite masnoće i njegujete svoj organizam!
Kako to pripremiti?
Sastojci:
– 100 grama šljiva
– 1 litar pročišćene vode
Priprema:
Stavite šljive i vodu u hermetičku bocu. Ostavite ga odstoji u frižideru za 1 sedmicu. Zatim procijediti i magični lijek je spreman!
Korištenje:
Pijte 1 čašu ovog domaćeg lijeka svako jutro na prazan želudac, tako da možete dobiti željene rezultate.
Izvor: pozivitno

četvrtak, 5. siječnja 2017.

Časna sestra Ljubica liječi ono što doktori ne mogu: Žena otkrila spasonosni recept!

Za revolucionarni proizvod navodno se već odavno zna u nekim dijelovima Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Ako je vjerovati onima koji su probali biljnu mješavinu, časna sestra iz Posušja, Ljubica Kovač, otkrila je spasonosni  

Časna sestra Ljubica liječi ono što doktori ne mogu: Žena otkrila spasonosni recept!

Za revolucionarni proizvod navodno se već odavno zna u nekim dijelovima Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Ako je vjerovati onima koji su probali biljnu mješavinu, časna sestra iz Posušja, Ljubica Kovač, otkrila je spasonosni lijek za smrtonosnu bakteriju Ešerihiju koli!
Ešerihija koli je gram-negativna bakterija, štapićastog oblika, čije su prirodno stanište crijeva čovjeka i životinja. Predstavlja dio crijevne flore i neophodna je za proces varenja i sinteze nekih supstaci, na primjer vitamina K i razgradnju laktoze.
Ova bakterija je i indikator zagađenosti vode fekalijama i jedan je od najčešćih uzroka bakterijskih infekcija čovjeka.
Može izazvati infekcije gastrointestinalnog, urogenitalnog trakta, sepsu, meningitis (kod novorođenčeta), zapaljenje pluća i tako dalje.
Za revolucionarni proizvod, za kojeg se sastojci mogu naći gotovo u svakoj prodavnici, navodno se već odavno zna u nekim dijelovima Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Bivša pacijentkinja Ana tvrdi kako joj je časna sestra spasila život nakon što se tokom trudnoće zarazila Ešerihijom koli. Nisu joj pomogla, kaže, niti dva različita antibiotika, već čudotvorna kombinacija časne sestre iz Posušja.
S nadom da nikom neće trebati, otkrila je javnosti spasonosni recept:
“Korijen peršuna treba oprati, pa samljeti mašinom, a isto tako i limun. Sve zajedno izmješati, u to staviti 200 g meda i 2 dl maslinovog ulja. Sipati u čistu staklenu teglu.
Uzimati jednu veliku kašiku prije doručka, jednu prije večere, i tako dok se sve ne potroši. Nakon što potrošite ovu količinu, uradite nalaze. Ako ima još bakterija, ponovite sa još jednom dozom”, otkriva Ana.
Potrebni sastojci:
– 250 g korijena peršuna,
– 250 g limuna s korom,
– 200 g meda i
– 2 dl maslinovog ulja.
Izvor: dnevno.hr smrtonosnu bakteriju Ešerihiju koli!

Svi znamo da se BOKVICA stavlja na rane, ali da li znate ŠTA sve ova biljka LIJEČI?



Bokvica je jedna od najrasprostranjenijih lekovitih biljaka i u te svrhe se koristi već vekovima. Saznajte šta sve leči ova čudotvorna Bokvica1-620x350

Svi znamo da se BOKVICA stavlja na rane, ali da li znate ŠTA sve ova biljka LIJEČI?

Bokvica je jedna od najrasprostranjenijih lekovitih biljaka i u te svrhe se koristi već vekovima. Saznajte šta sve leči ova čudotvorna biljka.
Bokvica1-620x350
Bokvica je višegodišnja lekovita biljka koja je rasprostranjena po celom svetu. Raste na travnjacima i livadama do 2.500 metara nadmorske visine, a može da naraste i do pola metra.
Iako je i stabljika bokvice lekovita, uglavnom se koriste njeni listovi, koji se beru od početka maja do avgusta, dok je biljka u cvatu, a seme još uvek nije sazrelo. Listovi se suše u hladovini, na promaji, a lekoviti su samo oni listovi koji zadrže zelenu boju i kad se osuše.
Bokvica sadrži čitav niz vitamina i minerala, kao što su vitamini C i K, zatim tanin, pektin, holin, gvožđe, kalijum, kalcijum, a sadrži i veoma važan glikozid aukubin.
Zahvaljujući svim ovim aktivnim sastojcima bokvica deluje kaoantibiotik. Sveže isceđen sok se koristi za lečenje kašlja, bronhitisa i plućnih bolesti.
Blagotvorno deluje i na organe za varenje, pa se preporučuje za lečenje dijareje, zapaljenja sluzokože želuca i čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu, a neka istraživanja su pokazala da ekstrakt bokvice leči i hemoroide.
Ako bokvicu želite da stavite na ranu ili opekotinu, sveži listovi treba da se iseckaju i popare, a zatim nanesu na ranu.
Čaj se priprema veoma jednostavno – kafenu kašičicu suvih, isitnjenih listova bokvice prelijte s 2dl ključale vode i ostavite da odstoji 20 minuta, a zatim procedite. Čaj možete piti preventivno, a možete ga koristiti i kao obloge za lečenje konjunktivitisa.
Izvor: blog.eKlinika.rsbiljka.