nedjelja, 30. listopada 2016.

Ljekoviti sok od smreke liječi šećernu bolest

Ovom prilikom ćemo vam objasniti kako da sebi pripremite potpuno prirodni lijek od smreke, koji liječi šećernu bolest.smreka

Ljekoviti sok od smreke liječi šećernu bolest

Ovom prilikom ćemo vam objasniti kako da sebi pripremite potpuno prirodni lijek od smreke, koji liječi šećernu bolest.
smreka
Sastojci za spomenuti sok su:
– 0,5 kg smreke (bobica),
– 3 l vode i
– 1 limun.
Priprema soka:
Smreku istresite u staklenku od tri litra i zalijte vodom skoro do vrha. Dodajte sok od jednog limuna (mogu i kriške ali zna biti gorko), te ostavite da stoji par dana.
Sok je spreman za piće kada bobe smreke počnu padati na dno. Zasladite po želji dok pijete.
Novi sok dobijete tako što dodajete novu vodu u staklenku, ali samo dok ima bobica koje još plutaju. Kada sve bobice smreke potonu na dno potrebno ih je zamijeniti novima.
Izvor: biljke-kao-lijek.blogspot

subota, 29. listopada 2016.

BILJKA KOJA ZAUSTAVLJA RAST TUMORSKIH STANICA I LIJEČI DIJABETES I VISOK TLAK!

Klinička ispitivanja obavljena u Europi pokazala su da ekstrakt imele može pomoći dijabetičarima. Budući da snižava krvni tlak,717c6fb0dff4b7bf3cb4cc45603e902e_XL

BILJKA KOJA ZAUSTAVLJA RAST TUMORSKIH STANICA I LIJEČI DIJABETES I VISOK TLAK!

Klinička ispitivanja obavljena u Europi pokazala su da ekstrakt imele može pomoći dijabetičarima. Budući da snižava krvni tlak, ekstrakt imele pomaže i kod migrena.
717c6fb0dff4b7bf3cb4cc45603e902e_XL
Osim tradicije ljubljenja ispod nje, imela je u “narodnoj medicini” poznata kao odličan lijek protiv epilepsije i raka, ali dobro djeluje i protiv krvnog tlaka i arterioskleroze. Smatra se da je uz glog najbolje prirodno sredstvo za srčane i krvožilne tegobe te sadrži sastojke koji reguliraju tlak.
Bijela imela, lat. Viscum album, biljka je koju spominju brojne nordijske i keltske legende i kojoj su stari europski narodi pripisivali božanska svojstva – muškost, plodnost i romancu.
Jako su je cijenili i mnogi poznati liječnici i iscjelitelji, a među njima Hipokrat, Rudolph Steiner i Sebastian Kneipp.
Od 1917. Rudolf Steiner počeo je koristiti imelu u liječenju raka.
Imela se široko koristi u liječenju raka. Brojne studije pokazuju da viskotoksini iz imele rastvaraju staničnu membranu tumorske stanice i tako je razaraju.
Lektini koje sadrži ova biljka djeluju citostatski – zaustavljaju daljnji rast tumorskih stanica.
Osim toga, potvrđeno je da imela jača imunološki sustav, olakšava bolove i smanjuje nuspojave kemoterapije čak do 80%. Zbog toga ovu biljku itekako možemo preporučiti kao pomoć u liječenju karcinoma.
Osnovni recept
Prah od osušene i usitnjene biljke ili lišća uzima se dvaput dnevno, koliko stane na vrh noža. Uzima se s vodom ili u jelu.
Ako se jedna čajna žlica praha od imele ostavi 3 sata u 2 dl tople vode, dobit će se ekstrakt koji se pije u dva obroka, pola ujutro, a ostatak navečer prije spavanja.
Drugi je način da se šest čajnih žlica imele stavi u 6 dl hladne vode i pusti da odstoje 6 do 8 sati.
Nakon toga se procijedi. Pije se tokom dana bez šećera.
Napomena
Bobice imele ne smijete uzimati na usta, jer su otrovne. Prevelike doze mogu izazvati povraćanje. Preparate od imele ne smiju koristiti trudnice i dojilje. Ne smiju se primjenjivati zajedno s lijekovima za srce.
U liječenju ne smijete koristiti imelu s hrasta, jer je otrovna. Prepoznatljiva je po žutim bobicama.
Izvor: alternativa-za-vas ekstrakt imele pomaže i kod migrena.

Regulišite probavu, zaštite srce, smanjite holesterol i to sve uz samo JEDNU namirnicu!



Uvrstite ovu žitaricu u svoju svakodnevnu52332

Regulišite probavu, zaštite srce, smanjite holesterol i to sve uz samo JEDNU namirnicu!

Uvrstite ovu žitaricu u svoju svakodnevnu ishranu i poboljšajte svoje zdravlje.
52332
Proso je žitarica koja je bogata mnogim hranjivim materijama, vitaminima B grupe, vlaknima i mineralima od kojih su neki gvožđe, magnezijum, fosfor i kalijum. Sadrži 15% belančevina i ima blagotvorni učinak na probavu, a reguliše i crevnu floru. Takođe štiti srce, smanjuje holesterol i čisti organizam. Prosena kaša je odličan izbor za doručak.
Sastojci za 1 osobu
– 250 ml vode
– 1 jabuka
– 3 kašike prosa
– malo soli
– smeđi šećer
– cimet
– mleko (po potrebi)
Priprema
U vodu stavite jabuku iseckanu na kockice i pustite da zavri. Dodajte proso, so i šećer, pa kuvajte oko 10 minuta. Ako je potrebno, na kraju dodajte malo mleka. Umešajte cimet i po želji dodajte bademe i voće.
Izvor: procitajtevise.com ishranu i poboljšajte svoje zdravlje.

petak, 28. listopada 2016.

Internet se zaludio JOGURT dijetom: Istopite kilograme za tri dana

Ovo nije dijeta u pravom smislu riječi, iza koje stoje autor i strogo određeni plan prehrane, već se radi o internetskom fenomenu i postoji puno različitih verzija.Jogurt dijeta je detaljnije opisana u knjizi Ane Luque, istog naziva.jogurt-pixabay

Internet se zaludio JOGURT dijetom: Istopite kilograme za tri dana

Ovo nije dijeta u pravom smislu riječi, iza koje stoje autor i strogo određeni plan prehrane, već se radi o internetskom fenomenu i postoji puno različitih verzija.Jogurt dijeta je detaljnije opisana u knjizi Ane Luque, istog naziva.
jogurt-pixabay
Djelovanje jogurt dijete se zasniva, navodno, na svojstvu probiotičkih jogurta da stimuliraju rast zdrave crijevne flore, a koja kao posljedicu ima brže probavljanje hrane, eliminaciju toksina pa tako i mršavljenje.
Kada se hrana temeljito probavi, ujedno se unaprjeđuje zdravlje crijeva i opće zdravlje organizma.
Crijevna flora je sastavljena od različitih bakterija koje žive u čovjekovom probavnom traktu koje imaju i funkciju zaštite organizma od infekcija.
U čovjekovom organizmu prisutno je od 400 do 500 različitih vrsta bakterija i većina na organizam utječe pozitivno.
Ostale su potencijalno škodljive, posebno kada crijevna flora nije uravnotežena. Do neuravnoteženosti može doći zbog stresa, lošeg zdravlja, konzumacije antibiotika i loše hrane.Preporučuje se popiti čak do 2 l jogurta svaki dan.
Uz jogurt se može jesti svježe voće, a trebaju se izbjegavati zašećereni jogurti.
Prema verziji Ane Luque, jogurt se ne pije sam već se uz njega preporučuje konzumacija hrana s dozvoljene liste.
Jedna od internetskih verzija Jogurt dijete izgleda ovako:
Prvi dan
Doručak
Ujutro pojedite voćni ili obični nemasni jogurt s pahuljicama po vlastitoj želji.
Ručak
Na maslinovom ulju prodinstajte povrće i na kraju pomiješajte s rižom. Osim soli i papra u povrće nemojte dodavati nikakve začine. Za desert pojedite voćni jogurt.
Večera
Prije spavanja zasitit će vas salata sa šunkom i mrkvom. Dakle, nasjeckajte jednu mrkvu, jabuku i 50 g šunke pa sve popržite na maslinovom ulju. Sve zajedno pomiješajte s nemasnim jogurtom.
Drugi dan
Doručak
Za salatu od krastavaca potrebni su vam jogurt i krastavac koji ćete isjeckati na kockice te na kraju sve zajedno pomiješati.
Ručak
Posolite i popaprite malo puretine isjeckane na kockice i ispecite na maslinovom ulju. Dodajte isjeckane šampinjone, jednu rajčicu i papriku. Kada povrće omekša dodajte jogurt.
Večera
Dvije čaše jogurta pomiješajte s nekoliko bobica miješanog šumskog voća.
Treći dan
Doručak
S jogurtom pomiješajte sir, nasjeckanu jabuku, malo cimeta i na kraju malo posolite i popaprite.
Ručak
Ispecite 150 grama filea od oslića, a kao prilog napravite salatu od jogurta, nasjeckanog krastavca i malo senfa.
Večera
Skuhajte sto grama tjestenine, dodajte jednu nasjeckanu papriku i kuhano jaje. Sve zajedno pomiješajte s jogurtom.
Uticaj na zdravlje
Probiotički jogurti su sigurno korisni za zdravlje, ali za sada ne postoje čvrsti znanstveni dokazi koji povezuju Jogurt dijetu sa mršavljenjem niti sa prethodno iznesenim teorijama o Jugurt dijeti. Kratkotrajna primjena ove dijete (1-2 dana) sigurno neće štetiti zdravim ljudima, ali se ne preporučuje dugotrajno prakticiranje. Mršavljenje se najvjerojatnije postiže kalorijskom restrikcijom.

Kineska metoda uklanja žučni kamenac i čisti jetru

Ovaj prirodni lek pomogao je mnogima. Kineski doktor dr. Lai Chiu Nan preporučuje potpuno prirodnu metodu uklanjanja žučnog kamenca – koji je vrlo opasan – osim što izaziva bol, dovodi i do žutice, pa i do raka.vnsjfoicnv-640x527

Kineska metoda uklanja žučni kamenac i čisti jetru

Ovaj prirodni lek pomogao je mnogima. Kineski doktor dr. Lai Chiu Nan preporučuje potpuno prirodnu metodu uklanjanja žučnog kamenca – koji je vrlo opasan – osim što izaziva bol, dovodi i do žutice, pa i do raka.
vnsjfoicnv-640x527
Jedan od simptoma žučnih kamenaca je osećaj nadutosti nakon teških jela. Osećate se kao da ne možete probaviti hranu. Ako stvar postane ozbiljnija, osećate bol u području jetre. Dakle, ako mislite da imate kamence, dr. Lai nudi sledeće metode kako biste ih uklonili.
Navodi se da je ovaj tretman takođe dobar za one sa slabom jetrom, jer su jetra i žučni mehur usko povezani.
Kako izbaciti kamen iz žuči kroz stolicu:
1. Prvih pet dana, uzimajte četiri čaše soka od jabuke svaki dan. Ili jedite 4-5 jabuka, što god želite. Sok od jabuke omekšava kamence. Tokom tih pet dana, trebate normalno jesti.
2. Šestog dana ne večerajte.
3. U 18 sati uzmite čajnu kašičicu gorke soli (magnezijum sulfat) s čašom tople vode.
4. U 20 sati ponoviti isto. Magnezijum sulfat otvara propust žuči.
5. U 22 sata uzmite pola šoljice maslinovog ulja (ili ulja sezama) s pola šoljice sveže isceđenog soka od limuna. Izmešati dobro i popiti. Ulje podmazuje kamenje te će olakšati njihov prolaz.
Sledećeg jutra, trebali biste naći zeleno kamenje u stolici.
Čak i ako nemate nikakve simptome žučnih kamenaca, možete uzeti ovu prirodnu terapiju. Uvek je dobro svoj žučni mehur imati čist – kaže ovaj kineski doktor.
Izvor: Kucnilekar