subota, 1. listopada 2016.

Kolač sa malinama i jogurtom



  • 4 jajeta
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike brašna
  • 1 prašak za pecivo

Za krem:

  • 0,5l jogurta
  • 250 g šećera
  • 1 vanil šećer
  • 1 kisela pavlaka ( 12% ml.masti)
  • 500 g malina (može i smrznute)
  • 3 kesice želatina
  • 2 šlaga

Priprema

1
Kora: penasto umutiti jaja i šećer, dodati brašno u koje ste dodali prašak za pecivo.
2
Koru peći u dubljem plehu 20 minuta. Ne vaditi koru iz pleha.
3
Fil: kuvati na pari jogurt, šećer, vanil šećer, pavlaku, maline dok se voće ne raspadne, stalno mešati. Pri kraju dodati želatin i prokuvati još 2-3 minuta.
4
Tako vruć fil preliti preko kore. Sačekati da se ohladi pa ga staviti u frizider da odstoji dok se fil ne uzelatira.
5
Kada je gotovo umutiti šlag prema uputstvu sa kesice i ukrasiti kolač odgore šlagom.
6
Napomena: kad se skuva fil će biti u tečnom stanju, potrebno je malo vremena dok se ne uželatira.

Nema komentara:

Objavi komentar