nedjelja, 8. svibnja 2016.

ZAŠTO SU MED I CIMET ZAJEDNO TAKO DOBRI?

ZAŠTO SU MED I CIMET ZAJEDNO TAKO DOBRI?

med_i_cimet_2
U kombinaciji s cimeta krutina u liječenju artritisa, bolesti srca, kao i za jačanje imunološkog sustava.
med_i_cimet_2
Da med ima ljekovita svojstva ne osporava ni zvanična medicina. S obzirom na to da ne izaziva neželjene efekte, primenjuju ga u terapiji mnogih bolesti. Istraživanja zapadnih stručnjaka otišla su korak dalje i potvrdila veću djelotvornost meda, ali kada je u kombinaciji sa cimetom. Stručnjaci su objavili listu bolesti gdje su postignuti najbolji rezultati primenom ove terapije.
ARTRITIS
Službeni studije na Sveučilištu u Kopenhagenu pokazuje da su lokalni liječnici masovno izliječiti artritis kombinaciju meda i cimeta. Od 200 bolesnika koji su primali mješavinu jedne žličice meda i pola žličice cimeta prije doručka, nakon tjedan 73 od njih potpuno bez bolova. U razdoblju od jednog mjeseca, skoro svi pacijenti koji nisu mogli hodati počeli kretati bez boli. Ljudi s artritisom mogu ujutro i navečer uzeti šalicu vruće vode pomiješane s dvije žličice meda i jednu žličicu cimeta.
INFEKCIJA MOKRAĆNIH PUTEVA
On pije čašu mlake vode u kojoj je obrađen dvije žličice cimeta i jednu žličicu meda, ujutro i navečer za vrijeme trajanja infekcije.
holesterol
Osobe koje imaju povišen holesterol trebalo bi odjednom da popiju četiri i po decilitra čaja po izboru, u kojem su umućene dvije kašičice meda i tri kašičice cimeta.
Terapeuti tvrde da će poslije dva časa, nivo holesterola u krvi da se snizi za deset odsto.
BOLESTI SRCA
Doručkuje se hljeb namazan mješavinom meda i cimeta, na ovaj način se snižava holesterol i krvni pritisak, sprječava da dođe do infarkta. Osim toga, ravnomjernije je disanje i jači su otkucaji srca. Stručnjaci u SAD i Kanadi tvrde da tako arterije i vene postaju prohodnije kod starijih osoba.

Nema komentara:

Objavi komentar