subota, 6. kolovoza 2016.

KOKOS TORTA – JEDNA OD NAJUKUSNIJIH


kokos-torta
Kokos korice:
9 belenaca
prstohvat soli
300 gr šećera
210 gr kokosa
1,5 kašika brašna


Krem:
11 žumanca
120 gr šećera
60 ml mleka
300 gr čokolade za kuvanje
300 gr putera
Metod:
Ulupati za koru belanca sa solju pa postepeno dodavati šećer i miksirati oko 10 minuta.
Dodati kokos i brašno pa lopaticom lagano umutiti.
Za to vreme rernu zagrejati na 130 stepeni pa u obložen veliki pleh 30 x 40 cm istresti smesu i peći 30 minuta.
Ostaviti biskvit da se ohladi pa ga preseći na tri dela, u tri trake ( slika ).
Ulupati žumanca sa šećerom dok ne pobele, pa dodati mleko i staviti na paru da se kuva. Kada voda ispod šerpe provri kuvati oko 12 minuta.


Skinuti sa vatre pa dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi.
Ostaviti da se ohladi.
Penasto ulupati puter pa mu dodati ohladjen krem i umutiti.

Nema komentara:

Objavi komentar