Kokos korice:
9 belenaca
prstohvat soli
300 gr šećera
210 gr kokosa
1,5 kašika brašna
9 belenaca
prstohvat soli
300 gr šećera
210 gr kokosa
1,5 kašika brašna
Krem:
11 žumanca
120 gr šećera
60 ml mleka
300 gr čokolade za kuvanje
300 gr putera
11 žumanca
120 gr šećera
60 ml mleka
300 gr čokolade za kuvanje
300 gr putera
Metod:
Ulupati za koru belanca sa solju pa postepeno dodavati šećer i miksirati oko 10 minuta.
Dodati kokos i brašno pa lopaticom lagano umutiti.
Za to vreme rernu zagrejati na 130 stepeni pa u obložen veliki pleh 30 x 40 cm istresti smesu i peći 30 minuta.
Ostaviti biskvit da se ohladi pa ga preseći na tri dela, u tri trake ( slika ).
Ulupati žumanca sa šećerom dok ne pobele, pa dodati mleko i staviti na paru da se kuva. Kada voda ispod šerpe provri kuvati oko 12 minuta.
Ulupati za koru belanca sa solju pa postepeno dodavati šećer i miksirati oko 10 minuta.
Dodati kokos i brašno pa lopaticom lagano umutiti.
Za to vreme rernu zagrejati na 130 stepeni pa u obložen veliki pleh 30 x 40 cm istresti smesu i peći 30 minuta.
Ostaviti biskvit da se ohladi pa ga preseći na tri dela, u tri trake ( slika ).
Ulupati žumanca sa šećerom dok ne pobele, pa dodati mleko i staviti na paru da se kuva. Kada voda ispod šerpe provri kuvati oko 12 minuta.
Skinuti sa vatre pa dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi.
Ostaviti da se ohladi.
Penasto ulupati puter pa mu dodati ohladjen krem i umutiti.
Ostaviti da se ohladi.
Penasto ulupati puter pa mu dodati ohladjen krem i umutiti.
Nema komentara:
Objavi komentar