četvrtak, 23. lipnja 2016.

Kolač sa višnjama i grizom








Sastojci

fil od višanja

500 g. oceđenih višanja iz kompota
5 dcl. soka iz kompota
2,5 dcl vode
150 g. griza
od 150 do 180 g. šećera, zavisi koliko je kompot sladak


žuti fil

2 pudinga od vanile
3 kašike šećera
7,5 dcl mleka
2 vanilin šećera
250 g. maslaca
200 g. šećera u prahu

oko 150 gr. petit keksa za podlogu

2 šlaga

Priprema


5 dcl soka iz kompota i 2,5 dcl. vode staviti da prokuva. Ukuvati griz, i posle desetak minuta kuvanja dodati šećer i višnje. Posle minut, dva, skinuti sa vatre, sipati preko keksa i ostaviti da se ohladi.

žuti fil

Skuvati pudinge sa 3 kašike šećera i vanilin šećerom i ostaviti da se ohlade. Maslac penasto umutiti sa šećerom u prahu i sjediniti sa pudingom muteći mikserom velikom brzinom. Rasporediti preko fila od višanja , staviti i šlag preko i ostaviti u frižider da se dobro ohladi, najbolje preko noći. 

Dimenzije tepsije - 23x32 cm.


Nema komentara:

Objavi komentar