Sastojci za testo:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- prašak za pecivo
- 2 kašike kakaoa
Fil:
- 1 litar mleka
- 100g bele čokolade
- 4 kašike šećera
- 100 gr gustina
- 1 kašičica vanila ekstrata
- 250gr margarina
- 100g šećera
- 200ml slatke pavlake
Sirup:
- 1 šolja mleka
- 3 kašike šećera
- 1 kapućino karamel
Priprema:
Ulupati belanca sa šećerom u jak šne pa dodati žumanca.
Dodati brašno i kakao pa peći na 180 stepeni.
Pečen i ohladjen biskvit preseći na 3 dela.
Ulupati omekšali margarin sa šećerom u prahu.
Pomešajte gustin sa čašom hladnog mleka.
Ostalo mleko staviti da provri, pa zakuvati smesu sa gustinom, dodajte belu čokoladu uz mešanje i ekstrat vanile, pa ostaviti da se ohladi.
Kada se ohladi umiksirajte umućen margarin i umućenu slatku pavlaku.
Karamelizujte šećer pa nalijte mleko i kad se otopi dodajte kašućino.
Ovim sirupom isprskajte sve tri kore.
U kalup u kojem ste pekli kore stavite prvu, pa krem i tako do kraja.
Ohladite i dekorišite po želji pa poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar