nedjelja, 5. lipnja 2016.

Torta zimski san

torta zimski san
torta zimski san
Sastojci za testo:
  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • prašak za pecivo
  • 2 kašike kakaoa
Fil:
  • 1 litar mleka
  • 100g bele čokolade
  • 4 kašike šećera
  • 100 gr gustina
  • 1 kašičica vanila ekstrata
  • 250gr margarina
  • 100g šećera
  • 200ml slatke pavlake
Sirup:
  • 1 šolja mleka
  • 3 kašike šećera
  • 1 kapućino karamel
Priprema:
Ulupati belanca sa šećerom u jak šne pa dodati žumanca.
Dodati brašno i kakao pa peći na 180 stepeni.
Pečen i ohladjen biskvit preseći na 3 dela.
Ulupati omekšali margarin sa šećerom u prahu.
Pomešajte gustin sa čašom hladnog mleka.
Ostalo mleko staviti da provri, pa zakuvati smesu sa gustinom, dodajte belu čokoladu uz mešanje i ekstrat vanile, pa ostaviti da se ohladi.
Kada se ohladi umiksirajte umućen margarin i umućenu slatku pavlaku.
Karamelizujte šećer pa nalijte mleko i kad se otopi dodajte kašućino.
Ovim sirupom isprskajte sve tri kore.
U kalup u kojem ste pekli kore stavite prvu, pa krem i tako do kraja.
Ohladite i dekorišite po želji pa poslužite.




Nema komentara:

Objavi komentar