petak, 3. lipnja 2016.

zliječite kožne bolesti, snizite šećer, izliječite gastritis i druge teške bolesti sa jednom namirnicom!

Screenshot_311

Izliječite kožne bolesti, snizite šećer, izliječite gastritis i druge teške bolesti sa jednom namirnicom!

Ljekovita svojstva sirovog krumpira odavno poznata narodnoj medicini, no unatoč mišljenju da on ne može jesti sirovo.
Screenshot_311
Zapravo, riječ je o zabludi, jer u sirovom obliku krompir je vrlo zdrava i višestruko korisna namirnica.
Takođe, kad smo već kod zabluda, važi i ona da je prije upotrebe neophodno oguliti krompir, jer je njegova ljuska otrovna.
Zapravo, ljuska zdravog, organski uzgajanog krompira ne sadrži nikakve supstance koje bi bile štetne po zdravlje.
Ono što jeste opasno jeste nezreo krompir zelene ili mjestimično zelene kore, kao i onaj koji je proklijao.
Opasnost leži u Solani - otrov proizveden u klicama i zelenim dijelovima krumpira. No, to se lako može riješiti tako da se prije upotrebe izvadite dijelove ljuske s klicama i pozelenelu kore, kaže kako je Srbija danas.
Krumpir protiv teških bolesti
Krompirov sok je odlično prirodno sredstvo za liječenje gastritisa, jedne od najraširenijih bolesti današnjice. Treba uzimati po jednu kašiku soka razrijeđenog sa malo vode, pola sata prije obroka.
U terapiji čira želuca i dvanaestopalačnog crijeva savjetuje se svakodnevno konzumiranje pola decilitra krompirovog soka na prazan stomak i po pola decilitra pola sata prije ručka i večere.
Sok od krumpira ima blagotvoran učinak na smanjenje razine šećera u krvi, kao i u liječenju bolesti pluća i dišnih organa, i za ozbiljne bolesti kao što je emfizem.
Budistički svećenici tvrde da svakodnevno pijenje pola litre soka od krumpira može doprinijeti liječenju raka i drugih teških bolesti. Učinkovitost tih spojeva u prevenciji karcinoma postupno se dokazuje u znanstvenim istraživanjima.
U Japanu, znanstvenici su uspjeli izvući iz sirovog krumpira obzira što se pokazao kao dobar za suzbijanje rasta tumorskih stanica kod laboratorijskih miševa. Krumpir sok se primjenjuje kao dio poznatog Brojs terapije protiv raka.

Nema komentara:

Objavi komentar