Sredstvo je i protiv upale zglobova. Odličan je recept za liječenje karcinoma te sredstvo protiv svih vrsta tumora. Također može služiti za regulaciju tjelesne težine.
Recept profesora Mermerskog
Sastojci:
– 400 gr proklijalog žita (pšenice)
– 15 svježih (najbolje neprskanih) limuna
– 12 cijelih glavica (ne režnjeva) svježeg bijelog luka
– 1 kg domaćeg meda
– 400 gr svježe orahove jezgre
– 15 svježih (najbolje neprskanih) limuna
– 12 cijelih glavica (ne režnjeva) svježeg bijelog luka
– 1 kg domaćeg meda
– 400 gr svježe orahove jezgre
Priprema:
Priprema proklijale pšenice: 400 gr pšenice staviti u prokuhanu staklenu teglu pa naliti vodom da stoji, najbolje preko noći. Poslije 10-12 sati preko čiste krpe/gaze prosuti vodu i dobro oprati zrnevlje i iscijediti kroz gazu. U tegli ostaviti iscijeđenu pšenicu. Poslije 24 sata dobiva se pšenica s klicama (dužine 1-2 mm.).
Samljeti zajedno proklijalu pšenicu, orahe i očišćene glavice bijelog luka. Samljeti 5 limuna s koricom i sve zajedno izmiješati u emajliranom loncu. Od ostalog limuna uzeti samo sok i miješati s ostalom masom, dok smjesa ne postane homogena. Dodati med i duže miješati drvenom kuhačom pa usuti u tegle koje treba čuvati u hladnjaku.
Nema komentara:
Objavi komentar