01.11.2011.
Ekskluzivno iz Novog Zelanda :) prijatelja, ali drugi put je on kaže da je to ulog, kada smo došli u sobu i na kraju sam zapisao recept na komadu papira :) Nikad prije jela tikvice u tortu, ali kombinacija je zanimljiva. Dakle ... tko voli Novoizabrani
Sličnirecepti
Sastojci
10 osoba- 180 gr smedjeg šećera
- 240 gr brasna
- 60 gr kakaa
- 1 kas sode bikarbone
- 1/2 kesice Praška ZA pecivo
- Prstohvat soli
- 1, koji Vanilia esencije
- Onaj koji donosi caffe (kuglica) BSG-2 koje obicne Crne kafić
- 100 gr sin
- 160 gr cokolade
- šećer za posipanje (po izboru)
- 3 haha
- 1, a nakon tikvica (iii otprilike 370gr) Naribane
Priprema
- 1.Ugrijati pec na 180C.Pomjesati brasno, kakao, sodu bikarbonu, prasak za pecivo i so. U drugoj posudi pomjesati puter i secer dok ne postane pjenasto.Dodajte vaniliju, kavu, jaja i dobar kick up prašine nakon svakog dodavanja.Miješati tikvice, čokolade i jednu trećinu mješavinu brašna.Dodati ostatak smjese brasna u smjesu od jaja i vanilije. Mutiti dok se sve fino ne sjedini.Toj smjesi dodati smjesu od tikvica i mjesati spatulom, ne mikserom.Staviti u tepsiju (ja sam koristila okruglu za torte, velicine 22 cm)Peci otprilike 40 do 55 minuta, zavisno od rerne.Pospite Staub, čokolada (rastopljeni), slatki kakao ili na okus :)slatkim kakaom ili po zelji :)Ja sam jednom rezati ovu smjesu na 3 dijela, a između dodajte marelica pekmez i prolije rastopljenu čokoladu-ma sjaj :) kada je cut ovu smjesu na 3 dijela i dodati između marelica pekmez i prolije rastopljenu čokoladu-ma sjaj :)
Posluživanje
Sluziti uz sladoled od vanilije-njjjaaam :)
Nema komentara:
Objavi komentar