ponedjeljak, 4. srpnja 2016.

Piletina u kremastom sosu upakovana u puterasto lisnato tijesto [Recept]

Piletina u lisnatom tijestu nikako ne može biti promašaj, još ako se sve začini sa dobrim kremastim sosom, nema da ne valja! Pogledajte recept i kuhajte sa slašću :)
03. Feb 2016.

Piletina u kremastom sosu upakovana u puterasto lisnato tijesto [Recept]

Piletina u lisnatom tijestu nikako ne može biti promašaj, još ako se sve začini sa dobrim kremastim sosom, nema da ne valja! Pogledajte recept i kuhajte sa slašću :)

Sastojci

300 gr Ovako pilećih prsa izrezanih na kockice
500 gr lisnatog tijesta
1 mali luk izrezan na kockice
3 čehne bijelog luka
200 gr krem sira
6 kašika putera

Način pripreme

U tavi na maslinovom ulju propržite luk, sitno sjeckani bijeli luk i piletinu.
Dodajte krem sir i puter i sklonite s vatre.
Razvucite lisnato tijesto i izrežite na pravougaonike.
Punite smjesom od piletine i preklopite.
Poredajte u tepsiju i pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni.

Nema komentara:

Objavi komentar