oru:
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- 4 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
Za krem:
- 0,5l jogurta
- 250 g šećera
- 1 vanil šećer
- 1 kisela pavlaka ( 12% ml.masti)
- 500 g malina (može i smrznute)
- 3 kesice želatina
- 2 šlaga
Priprema
1
Kora: penasto umutiti jaja i šećer, dodati brašno u koje ste dodali prašak za pecivo.
2
Koru peći u dubljem plehu 20 minuta. Ne vaditi koru iz pleha.
3
Fil: kuvati na pari jogurt, šećer, vanil šećer, pavlaku, maline dok se voće ne raspadne, stalno mešati. Pri kraju dodati želatin i prokuvati još 2-3 minuta.
4
Tako vruć fil preliti preko kore. Sačekati da se ohladi pa ga staviti u frizider da odstoji dok se fil ne uzelatira.
5
Kada je gotovo umutiti šlag prema uputstvu sa kesice i ukrasiti kolač odgore šlagom.
6
Napomena: kad se skuva fil će biti u tečnom stanju, potrebno je malo vremena dok se ne uželatira.
Nema komentara:
Objavi komentar