Za 8 osoba
Priprema: 30 min.
Mrsno jelo
Pečenje: 60 min.
Priprema: 30 min.
Mrsno jelo
Pečenje: 60 min.
Sastojci:
Za koru:
– 6 belanaca
– 300 g šećera
– 1 kašika sirćeta
– 6 belanaca
– 300 g šećera
– 1 kašika sirćeta
Za fil:
– 6 žumanaca
– 250 g šećera
– 1 kesica vanil-šećera
– 6 kašika oštrog brašna
– 40 g gustina
– 5 dl mleka
– 250 g putera
– 300 g malina
– 6 žumanaca
– 250 g šećera
– 1 kesica vanil-šećera
– 6 kašika oštrog brašna
– 40 g gustina
– 5 dl mleka
– 250 g putera
– 300 g malina
Za dekoraciju:
– 2 kesice šlaga
– 2 kesice šlaga
Priprema:
Kora:
1. Mikserom umutiti belanca u čvrst šam. Postepeno dodavati šećer uz neprekidno mućenje. Umešati sirće i sipati smesu u podmazan pravougaoni pleh.
2. Peći u zagrejanoj rerni oko sat vremena na 150°S.
1. Mikserom umutiti belanca u čvrst šam. Postepeno dodavati šećer uz neprekidno mućenje. Umešati sirće i sipati smesu u podmazan pravougaoni pleh.
2. Peći u zagrejanoj rerni oko sat vremena na 150°S.
Fil:
1. U šerpu sipati 4 dl mleka i staviti da se kuva.
2. Izmiksati žumanca sa šećerom, dodati vanil-šećer, brašno i gustin i sve sjediniti sa preostalim mlekom. Smesu sipati u proključalo mleko i mešati dok se ne zgusne.
3. Puter penasto umutiti i dodati u ohlađen krem.
1. U šerpu sipati 4 dl mleka i staviti da se kuva.
2. Izmiksati žumanca sa šećerom, dodati vanil-šećer, brašno i gustin i sve sjediniti sa preostalim mlekom. Smesu sipati u proključalo mleko i mešati dok se ne zgusne.
3. Puter penasto umutiti i dodati u ohlađen krem.
Finalni postupak:
1. Koru premazati filom i posuti malinama.
2. Umutiti šlag prema uputstvu sa kesice i ravnomerno rasporediti odgore.
2. Umutiti šlag prema uputstvu sa kesice i ravnomerno rasporediti odgore.
Nema komentara:
Objavi komentar