isto nije uspio, bio je čvrst, ali nije izgledao kako sam ja to zamislila da bude recimo čvrst kao šlag. Odlučila sam dalje nastaviti jednako prema receptu ali sa malim pribojavanjem, da bi na kraju vidjela da moja zabrinutost nije bila opravdana. Želim reći samo da mi je na kraju kolač ispao predobro, baš onako spužvast kao da sam ga kupila u trgovini, zato preporučujem i vama da ga slobodno isprobate, a ja ću se potruditi da vam objasnim detaljnije kako sam ja to napravila.
PRIPREMA:
1. Bjelanjak mutite na manjoj brzini, a kada se zapjeni povećajte brzinu na najjače i mutite dok ne dobijete dovoljnu čvrstinu (kada okrenete posudu naopačke mora stajati)
1. Bjelanjak mutite na manjoj brzini, a kada se zapjeni povećajte brzinu na najjače i mutite dok ne dobijete dovoljnu čvrstinu (kada okrenete posudu naopačke mora stajati)
5. Miksajte još 10 minuta.
6. Želatinu prokuhajte sa 1 dcl vode.
7. Vruću lagano dodajete u smjesu.
8. Miksajte još 15 minuta, u tom vremenu primjetit ćete kako postaje pufasto, baš ono što želite postići
9. Prepolovite smjesu i u pola dodate 10 dkg kokosa, a u drugu polovinu dodate nekoliko kapi ekstrata u željenoj boji ( ja sam koristila malinu).
10. Samo na dno tepsije stavite masni papir, moja tepsija je promjera 23×33 cm.
11. Salijete prvo dio sa kokosom, a gore dio sa ekstratom.
12. Stavite u led oko 2 – 3 sata da odstoji.
13. Kada izvadite odvojite okolo nožem smjesu od tepsije i izrežite ostalo, dno će vam se jednostavno odvajati zbog masnog papira.
14. Odmah umačete cijeli kolač u preostali koko
Nema komentara:
Objavi komentar