Potrebni sastojci:
Osnovni:
60 dag kokosa
20 dag šećera u prahu
25 dag mleka u prahu
3 dl vrelog mleka
Ostalo
60 dag kokosa
20 dag šećera u prahu
25 dag mleka u prahu
3 dl vrelog mleka
Ostalo
1 kašika kakaoa
2 kašika ruma
1/2 bočice ekstrata od jagode za boju i okus
Kategorija:
Desert
Broj osoba:
6
Vreme spremanja:
40 minuta
Opis:
Sve suhe sastojke dobro izmešati pa preliti vrelim mlekom.
Dobro zamesiti da se dobije kompaktna jednolična smesa. Smesu podeliti na tri jednaka dela.
Jedan deo ostaviti beli, u drugi dodati prosejani kakao i rum, a u treći deo dodati ekstrat jagode.
Pripremiti 2 komada alu-folije za dve salame. Sad od svake boje napraviti po dve trake – svaka traka je za je jednu salamu.
Slagati 2 puta po dve boje jednu do druge i treću na ove dve. Na kraju sve tri trake zajedno valjati da se poveže u jednu okruglu salamu, tako učiniti i sa ostale tri trake.
Umotati u foliju te staviti u zamrzivač da se dobro stegne. Rezati na šnitice debljine 0, 5 cm.Dobro zamesiti da se dobije kompaktna jednolična smesa. Smesu podeliti na tri jednaka dela.
Jedan deo ostaviti beli, u drugi dodati prosejani kakao i rum, a u treći deo dodati ekstrat jagode.
Pripremiti 2 komada alu-folije za dve salame. Sad od svake boje napraviti po dve trake – svaka traka je za je jednu salamu.
Slagati 2 puta po dve boje jednu do druge i treću na ove dve. Na kraju sve tri trake zajedno valjati da se poveže u jednu okruglu salamu, tako učiniti i sa ostale tri trake.
Nema komentara:
Objavi komentar