Od davnina su domaćice pokušavale da improvizuju sa sastojcima u kuhinji i modifikuju recepte tako da ono što one naprave bude savršeno ukusno i na neki način posebno.
Jedan sastojak više i vaši kolači će zaista biti posebni!
Majka Džaspera Mirejbila, vlasnika jednog italijanskog restorana u Kanzasu, posle mnogo eskpermentisanja pronašla je ključni sastojak za ono što njen sin naziva čokoladnom nirvanom. Reč je o namirnici koju smo dosad koristili isključivo u salatama i sendvičima.
Okej.
Da li ste spremni za ovo?
U pitanju je majonez.
Ali pre nego što okrenete nos i viknete "fuuuuj", saslušajte objašnjenje gos'n Mirejbila u kolumni za "Kanzas siti star". On kaže da se majonez ponaša kao zamena za ulje, balansira šećer i daje čokoladnom kolaču neophodnu vlažnost.
Nema komentara:
Objavi komentar