ponedjeljak, 22. veljače 2016.

“Čokoladni muffini punjeni Čokoladni muffini punjeni kremom2




Sastojci
Muffins (sastojci za 18 komada)
250 g glatkog brašna
1 pakiranje (40g) praška za puding s okusom
čokolade
1 1/2 žlica gorkog kakaa
1/2 praška za pecivo
50 g kokosovog brašna
75 g tamne čokolade
120 g šećera
1 Bourbon vanilin šećer
1 veće jaje
120 ml ulja
100 g kiselog vrhnja
125 g jogurta
60 ml mlijeka
čep ruma
Krema od kokosa
150 ml mlijeka
30 g kokosovog brašna
25 g šećera
1 vanilin šećer
vrhom puna žlica brašna
20 g maslaca
*i još…*
9 žličica Čokolino namaza (ili Nutelle)
Priprema
KREMA OD KOKOSA
1. Kokos, obje vrste šećera i brašno pomiješajte i razmutite u malo mlijeka. Ostatak
mlijeka zakuhajte i u njega umiješajte smjesu od kokosa te kuhajte dok se ne zgusne.
2. Maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi. U toplu kremu dodajte 20 g maslaca sobne
temperature i miješajte dok se maslac ne otopi i krema sjedini, a zatim ohladite.
MUFFINS
1. Čokoladu otopite i ostavite da se malo ohladi.
2. Jaje, šećer i vanilin šećer dobro umutite pjenjačom. Dodajte ulje, kiselo vrhnje i jogurt
pa sve dobro sjedinite. Zatim dodajte otopljenu čokoladu i rum te dobro promiješajte.
3. U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za puding, kakao i prašak za pecivo.
Smjesi od jaja naizmjence dodajte suhe sastojke i mlijeko miješajući kuhačom.
4. Na kraju dodajte kokosovo brašno i nježno ga umiješajte u smjesu.
5. U kalup za muffine stavite papirnate košarice. U svaku košaricu prvo stavite malo
smjese za muffine, tek toliko da prekrije dno. Potom stavite žličicu kreme od kokosa, a
na nju pola žličice Čokolino namaza.Zatim napunite kalupiće ostatkom smjese za
muffine.
6. Muffine pecite 20-25 min na 180 stupnjeva.
Posluživanje
Tanja je svoje muffine sinoć i isprobala pa će vam najbolje sama reći jesam li pogodila
njen ukus :) A ja sam grickala njene prefine orašnice








kremom od kokosa”,mmm…kreirani samo za one koji obožavaju kokos,UŽIVAT ĆETE

Nema komentara:

Objavi komentar