utorak, 23. veljače 2016.

Havana torta



Sastojci




  • jaja
  • žlice šećera
  • žlice brašna
  • malo praška za peciva
  • krema  

  • 1/2 l mlijeka
  • 1/2 l slatkog vrhnja (vrhnja za šlag)
  • 15 dkg šećera
  • kesica želatine u prahu od 10gr
  • 15 dkg poprženih lješnjaka
  • 15 dkg napolitanki sa lješnjacima (jadro)
  • Priprema

    1. 1.
      ugrijat peć na 160°C
    2. 2.
      Zamutit jaja sa šećerom, dodat brašno i prašak za pec., stavit u kalup 26 cm i peć oko 15-ak min.
    3. 3.
      Ulupat slatko vrhnje u čvrsti šlag
    4. 4.
      Ugrijat mlijeko sa šećerom (dok se šećer ne rastopi), ohladit i dodat u to ulupano slatko vrhnje, samljeveni keks i samljevene lješnjake (lješnjake OBAVEZNO popržit na tavi ili stavit malo u pećnicu), kad smo to sve dobro izmješali, želatinu rastopi prema uputama na pakiranju i dodamo u kremu, dobro promiješat mikserom.
    5. 5.
      Na pećeni (hladni) biskvit namazat cijelu kremu i ohladit (u kalupu!!!)
    6. 6.
      Ukrasite po želji,... ova na slici je ukrašena šlagom iz kesice (trebala su mi 3 šlaga), jedno 2 reda naribane čokolade i kandirane višnje :)



  • Ako se ipak odlučite za slojeve (tj. redove između kreme)...podijelite kremu na tri dijela ..
    Stavite prvi dio kreme na biskvit i pospite smjesu od lješnjaka i keksa, stavite koji min. u led (samo da se malo stegne da vam se ne pomiješa drugi sloj kreme i keksa), to ponovite još jedan put s tim da završite sa lješnjacima i keksom ...ili kako volite možete imat dva sloja lješnjaka i keksa i završit sa kremom ;)

  • izvor:http://www.coolinarika.com/









  •  

Nema komentara:

Objavi komentar