nedjelja, 28. veljače 2016.

KEKSI PUNJENI SA BIJELOM COKOLADOM

JEDAN SAVJET:kuhajte srcem volite ono sto radite,neka vam kuhanje pricinjaje zadovoljstvo,to je glavni uslov da bi bili dobar kuhar a vasa jela bila izvrsna






SASTOJCI
1 salica 250 ml.
227gr. putera(2 stick)
1 zumance
2 zlicice vanille extrakt
1-2 zlice secera

 


2.5 salice brasna
100gr. izrendane cokolade
200gr. bijele cokolade
4 zlice slatkog vrhnja



PRIPREMA
Ostavite puter na sobnoj temperaturi da omeksa.
Cokoladu izrendajte i stavite u fridz.
U omeksali puter dodajte zumanjce,secer,malo soli, vanillu extrakt i izmijesajte dobro.
Dodajte brasno,zamijesite tijesto a zatim dodajte izrendanu cokoladu.

Tijesto podijelite na dva dijela,oblikujte loptice,zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u fridz 30-60min.

Prvo jedno tijesto izvadite,pobrasnite radnu povrsinu i polako razvaljajte tijesto posipajuci sa malo brasna.Sa spravom za keksice vadite oblike a zatim stavljate u pleh oblozen sa pek papirom.
Pecite u zagrijanoj pecnici na 193C oko 12 min.

Tako uradite i sa drugim tijestom.
Pecene kekse ostavite u plehu 5-10 min a zatim ih prebacite na zicu da se potpuno ohlade.
BIJELA KREMA
Na laganoj vatri otopite bijelu cokoladu sa 4 zlice slatkog vrhnja.
Na svaki hladan keks stavite po punu zlicicu kreme i sa malim nozicem tapkajte kremu.Krema ce biti veoma gusta.Preklopite sa drugim keksom.Budite veoma njezni posto su keksi jako prhki.Pospite sa secerom u prahu.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.


PRIJATNO  i uzivajte u hrani

Nema komentara:

Objavi komentar