ponedjeljak, 29. veljače 2016.

U Švajcarskoj su poludeli za ovim specijalitetom,a naše bake su ga usavršile do besvesti!





Miris savršeno mekog rolata sa džemom definitivno vraća u detinjstvo. To je jedan od onih dobri starih poslastica koje nikada nećemo zaboraviti, a čijim ćemo ukusima uvek rado obradovati svoja nepca.


U Švajcarskoj su potpuno poludeli za ovim desertom, a naše bake ga spremaju od davnina.
Sigurni smo da i vi imate svoj omiljeni recept, a mi vam svakako predlažemo da probate i ovu verziju.

SASTOJCI:
- 125 g šećera u prahu
- 3 jajeta
- 150 g brašna
- Ulje
- Džem
- Šećer u prahu


PRIPREMA:
Umutite jaja i šećer, a zatim postepeno dodajte brašno. Umutite špatulom dobro, tako da ne ostanu grudnice testa. Dodajte jednu kašičicu topple vode, a aztim promešajte još jednom. Pripremite pleh tako što ćete ga dobro namastite (ili staviti pek papir), a potom rasporediti smesu koju ste umutili. pecite u dobro zagrejanoj rernni na 200 stepeni oko 10 do 12 minuta.

Izvadite patišpanj, ostavite da odstoji apr minuta, a potom ga pažljivo izvadite iz pleha i urolajte kao što je prikazano na videu. Namažite omiljenim džemom, pa ponovo urolajte, secite i služite.



Nema komentara:

Objavi komentar