ponedjeljak, 29. veljače 2016.

Da li znate koji deo tela najbrže stari? Ne? Onda vas čeka NEPRIJATNO IZNENAĐENJE

Svakog meseca izdvajate  velike sume novca za  kreme protiv bora, negu područja oko očiju,  maske koje nanosite i na vrat. Cilj -  sprečiti pojavu bora i usporiti prve znakove starenja. Moramo da vas razočaramo.  Lice ne stari najbrže. Na jedan drugi deo tela trba da obratite pažnju.
I to onaj koji je za mnoge simbol ženstvenosti i predmet obožavanja. Grudi.

Istraživanje objavljeno u časopisu “Journal Genome Biology” utvrdilo je da je osetljivo i tanko tkivo grudi najpodložnije pojavi prvih znakova starenja. Posebno su rizična dva faktora.

PRVI FAKTOR -  PROMENA KILAŽE I TRUDNOĆA
Grudi su svakodnevno izložene brojnim faktorima koji mogu da ubrzaju starenje i uzrokovati obešenost grudi. Trudnoća, gubitak ili naglo dobijanje kilograma utiču i na kožu grudi tako što se koža rasteže, tkiva slabe i smanjuje se elastičnost kože. Svakodnevna nega kože grudi hidratantnim kremama može pomoći u usporavanju ovog procesa.

DRUGI FAKTOR – SUNČEVI ZRACI
Drugi veliki neprijatelj kože grudi je Sunce koje isto tako dovodi do gubitka elastičnosti. Da biste sprečili štetan uticaj sunčevih zraka kremu sa zaštitnim faktorom trebalo bi da nanostite svaki put kada su vam grudi otkrivene, čak i kada nema sunca. Drugi način je da što češće nosite majice koje u potpunosti pokrivaju dekolte


Zato, u dnevnu rutinu, pored  lica i vrata uključite i negu ovog osteljivog područja ako želite da usporite pojavu prvih znakova starenja. Ali koje preparate treba da koristite?

– Kada se odlučite za neki od preparata za negu grudi obratite pažnju da taj preparat sadrži vitamine A, E, C, i B5 jer oni vrše hidrataciju kože i stvaraju omot koji pomaže koži da razvije funkciju „prirodnog grudnjaka“. Bilo bi dobro da sadrže i ženšen, hmelj, žalfiju, sojino i pirinčano ulje jer to regeneriše kožu, dok baobab učrvšćuje i hrani kožu - kaže kozmetolog Umberto Borelin










































Nema komentara:

Objavi komentar