ponedjeljak, 29. veljače 2016.

Majonez je previše mastan? Ne mora da bude. Može da bude i ukusan i zdrav






Ako ste i vi ojedna od onih osoba koja izbegava majonez zato što veruje da je previše mastan i  nezdrav, na dobrom smo putu da promenimo vaše mišljenje. Ovaj recept je najzdravija verzija ovog namaza, a na vašem stolu biće za desetak minuta.



Potrebno je: 2 žumanca na sobnoj temperaturi, ⅓ šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja, ⅓ šolja nerafiniranog kokosovog ulja, 1 kašika limunovog soka, 1 kašičica senfa, prstohvat krupne soli.

Priprema:  Stavite žumanca u blender i umutite dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte limun i senf i umutite dok se ne sjedini. Smanjite brzinu blendera i postepeno sipajte maslinovo ulje da se umeša, a potom uradite to isto sa kokosovim. Posolite po želji, sipjate u hermetički zatvorenu posudu i držite u frižideru.





Nema komentara:

Objavi komentar