Tiramisu na malo drugačiji način. Biskvit natopljen kavom, krema od svježeg sira i slatkog vrhnja i fantastičan premaz od čokolade. |
SASTOJCI
Biskvit:
4 jaja
80 grama šećera
1 vrećica vanili šećera
prstohvat soli
120 grama glatkog brašna
1/2 čajne žličice praška za pecivo
Preljev od čokolade:
3 žlice kakaa
5 žlica šećera u prahu
125 grama rastopljenog margarina
1 vrećica želatine
5 žlica kiselog vrhnja
3 žlice kakaa
5 žlica šećera u prahu
125 grama rastopljenog margarina
1 vrećica želatine
5 žlica kiselog vrhnja
Krema:
500 grama svježeg sira
120 grama šećera u prahu
1 vrećica vanili šećera
1 vrećica želatine u prahu
2-3 žlice kiselog vrhnja
250 ml vrhnja za šlag
500 grama svježeg sira
120 grama šećera u prahu
1 vrećica vanili šećera
1 vrećica želatine u prahu
2-3 žlice kiselog vrhnja
250 ml vrhnja za šlag
Preljev za biskvit:
2 dcl kuhane crne kave
2 dcl kuhane crne kave
PRIPREMA
1. Pjenasto izmješajte žumanjke sa šećerom pa dodajte izmiksani snijeg pa lagano brašno i prašak za pecivo.
1. Pjenasto izmješajte žumanjke sa šećerom pa dodajte izmiksani snijeg pa lagano brašno i prašak za pecivo.
2. Stavite u tepsiju veličine 30×40 pek papir pa smjesu ravnomjerno rasporedite.
Pecite na 170 stupnjeva oko 15 min.
Pečeni biskvit natopite ohlađenom skuhanom kavom.
Pecite na 170 stupnjeva oko 15 min.
Pečeni biskvit natopite ohlađenom skuhanom kavom.
3. Za glazuru u rastopljeni i malo ohlađeni margarin, dodajte šećer, kakao, kiselo vrhnje i želatinu koju ste pripremili po uputama na vrećici.
Na ohlađeni biskvit razmažite glazuru pa kad se ohladi i dobro stisne prerežite na tri jednaka dijela.
Na ohlađeni biskvit razmažite glazuru pa kad se ohladi i dobro stisne prerežite na tri jednaka dijela.
4. Sir protisnite kroz cjedilo da nema grudica pa dodajte šećer, izmiksani šlag i želatinu.
Podjelite kremu na tri jednaka dijela pa svaku traku namažite kremom i poklopite. Na vrh također stavite kremu.
Podjelite kremu na tri jednaka dijela pa svaku traku namažite kremom i poklopite. Na vrh također stavite kremu.
Nema komentara:
Objavi komentar