subota, 27. veljače 2016.

Ručak iz rerne

rucak iz rerne



Na fotografiji može i ne deluje nešto reprezentativno ali veruje da je ukus fantastičan. Najviše volim ovakve ručkove gde samo sve smutim i stavim da se peče. Kombinacija povrća ( koje god želite ) i mesa uz neku salaticu ručak nikad lakše pripremljen.
Sastojci:
  • 1 kg pilećeg mesa po izboru
  • 500 – 600 gr krompira
  • 400 gr šampinjona
  • 2 veće šargarepe
  • 2 veće glavice crnog luka
  • 100 ml ulja
  • 200 – 250 ml vode
  • 1 kašika suvog začina
  • peršunov list ( i začini koje volite )
  • 1 kašičica soli
Priprema:
Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Doks e rerna zagreva pripremimo posudu u kojoj ćemo sve peći.
Najbolje je ako imate glinenu posudu sa poklopcem, u njoj se svi ukusi pomešajui jelo je mnogo ukusnije.
Može da vam posluži i vatrostalna činija sa poklopcem, ali ako nemate ni to stavite aluminijumsku foliju umesto poklopca, dobro je zatvorite da nigde ne propušta.
Iseckati crni luk na kriške, dodati mu suvi začin i ulje, promešati pa staviti na dno posude.
Preko poslagati meso, očišćen i iseckan krompir i šargarepu i odgore “pobacati” šampinjone, cele. Baš koji je jako krupan presecite.
Vodi dodati so, biber, peršun, šta već stavljate i sve preliti.
Poklopiti i staviti u rernu na 2h.
Voda neće sva ispariti, sve ce se i skuvati i ispeći u isto vreme, a najvažnije biće mnogo ukusno.
Poslužite toplo uz salaticu


Nema komentara:

Objavi komentar